Zarucnicko prstenje Silver for you

Određivanje veličine prstena

DODATNA POMOĆ PRI ODREĐIVANJU VELIČINE PRSTENA – SILVER FOR YOU

Željeli biste iznenaditi svoju dragu i napokon joj postaviti pitanje svih pitanja, ali ne znate koju veličinu prstena vaša draga nosi i niste sigurni kako bez nje odrediti veličinu prstena, što vam predstavlja veliki problem?

Željeli biste sebi i prijateljici kupiti isti model prstena koji bi predstavljao vaše neraskidivo prijateljstvo, ali niste sigurni ni za svoju, a ni za veličinu prstena vaše prijateljice?

Ne brinite, uz našu pomoć, brzo ćemo doći do najboljeg rješenja i točne veličine prstena.

SLUČAJ PRVI

KAKO ĆE MARKO ODREDITI POTREBNU VELIČINU ZARUČNIČKOG PRSTENA, A DA NJEGOVA MAJA NE SAZNA?

Marko je proučio Silver for you mjerač veličine prstena, ali na žalost nije u mogućnosti isprintati mjerač kako bi odredio točnu veličinu. U daljnjem tekstu donosimo dodatne smjernice pomoću kojih će Marko lakše odrediti potrebnu veličinu.

Marku savjetujemo da uzme neki prsten koji njegova draga inače nosi i to na prstu na kojem će nositi novi prsten. Pomoću ravnala Marko određuje promjer prstena u milimetrima.

Ravnalo

Donosimo tablicu s mjerama u milimetrima i odgovarajućim veličinama.

U slučaju da Marko izmjeri skoro pa 16 milimetara, njegov posao bio je lagan i potrebna veličina prstena je 10.

U slučaju da je Marko vidi da je promjer prstena između 16 i 17 milimetara, Marko će se vjerojatno odlučiti za jednu od veličina između 11 i 13. Ako je izmjerio 17 mm, bolje je uzeti prvi idući broj (veličinu 14 koja iznosi 17,20 milimetara, a ne veličinu 13 od 16,90 milimetara), jer će njegova draga imati problema sa stavljanjem prstena.

VAŽNO je da se mjeri samo promjer unutarnjih rubova prstena na sredini prstena (bez samog ruba prstena). Kako se unutar jednog milimetra može raditi o razlici o 4 do 5 brojeva, a klasična ravnala i krojački metri nisu toliko precizni, Markov zadatak je prilično nezahvalan, ali najbitnija je namjera i iznenađenje, iako sve više parova zajednički bira i zaručničko prstenje. Općenito, većina prstena se može naknadno skratiti ili povećati za broj do dva.

SLUČAJ DRUGI

SAVJETI ZA LIDIJU DA ODREDI ŠTO TOČNIJU VELIČINU PRSTENA PRIJE NEGO GA NARUČI PUTEM WEB SHOPA

Lidija ima nekoliko opcija. Prva je već spomenuti mjerač veličine prstena.

Druga opcija je, ako također kao i Marko ne može isprintati mjerač, može se poslužiti ravnalom i izmjeriti promjer unutarnjeg ruba prstena. Služi se tablicom koju smo predstavili gore u tekstu, također pazeći na način mjerenja i preciznost.

Treća opcija kojom se Lidija može poslužiti jest mjerenje obujma prsta pomoću krojačkog metra.

Krojački metar za određivanje veličine prstena

U prikazu koji slijedi navedeni su obujam prsta te pripadajuća veličina prstena.

Mjerač za pomoć pri određivanju veličine prstena

Ovim se trikom može poslužiti i Marko, ako njegova djevojka jako čvrsto spava, pa joj on može pomoću metra izmjeriti prst. 😉

Dakle, ako je obujam Lidijinog prsta 54 milimetara, onda je njoj potrebna veličina 14. Važno je napomenuti da je srebrni prsten čvrst pa je tako prilikom ove vrste mjeranja potrebno što je jače moguće pritisnuti prst koji je obavijen krojačkim metrom kako bi se došlo do precizne mjere i veličine prstea. Ako biste mjerili obujam prsta pomoću krojačkog metra, a ne bi bilo čvrstog pritiska dobili biste mjeru za prsten koji je veće veličine nego što Vam je potrebna. Naravno nemojte mjeriti duže od par sekundi kako ne biste zaustavili cirkulaciju. 😉

 

Osim ovih smjernica za lakše određivanje potrebne, točne veličine prstena, donosimo vam i nekoliko korisnih savjeta za mjerenje i određivanje veličina, kako biste dobili što točnije rezultate mjerenja:

  1. Vaši prsti nisu cijeli dan iste debljine. Naime, ujutro su oni nešto tanji dok kroz dan, kako smo umorniji i večer se bliži, obujam prsta se povećava. Zato je najbolje da veličinu određujete navečer ili kasnije popodne, kada su prsti nešto većeg obujma kako biste bili sigurni da će vam prsten odgovarati u svako doba dana, jer u suprotnom bi se moglo dogoditi da ujutro odredite veličinu, a navečer vam ona više ne odgovara.
  2. Temperatura isto tako utječe na veličinu prstena, odnosno obujam prsta. Kada su vam ruke hladne, vaši su prsti nešto tanji, a kada vam je previše vruće, prsti su deblji. Najbolje je veličinu mjeriti u optimalnoj temperaturi, ponavljamo, na kraju dana.
  3. Za sve prstene šireg dizajna ili s većim kamenom vrijedi jedno pravilo – uvijek bolje odgovara jedna veličina više. Jer zbog težine i dimenzija, važno je da je prisutan komfor na prstu kako bi vam bilo ugodnije i udobnije nositi prsten te kako biste izbjegli da vas prsten previše pritišće.
  4. Ako imate izraženiji zglob na prstu, tada mjerite obujam zgloba i podnožja prsta te odaberite veličinu prstena koja je između te dvije veličine, kako bi prsten mogao proći preko zgloba, a opet lijepo „sjesti“ na prst. Važno je da vas prsten nigdje ne pritišće, da ga s užitkom nosite, ali da nemate problema sa stavljanjem prstena, a isto tako da nemate stalan osjećaj da ćete ga izgubiti. Kao što biramo odjeću koja nam pristaje uz naše obline, tako je važno odabrati prsten s kojim ćete se osjećati dobro i sretno.
  5. Postupak mjerenja veličine prstena, najbolje je ponoviti nekoliko puta, kako biste bili sigurni da ste odredili točnu veličinu.

 

Ako još uvijek niste sigurni jeste li odredili točnu veličinu, molimo Vas da odete na najbliže Silver for you prodajno mjesto gdje će vam naše ljubazne kolegice pomoći odrediti koja veličina prstena je u pitanju. Određivanje pomoću mehaničkih mjerača dostupnih na svakom Silver for you prodajnom mjestu je svakako najpreciznije.

Ako pak nikako niste u mogućnosti provjeru izvršiti na našem prodajnom mjestu, obratite se nama za pomoć putem e-maila webshop@silver-for-you.hr ili nam pošaljite poruku u inbox na našoj Facebook fan stranici: https://www.facebook.com/silverforyouhrvatska/. Brzo ćemo vam odgovoriti i pomoći!