Reklamacije i zamjene

Zamjena podrazumijeva slanje proizvoda na adresu poduzeća SILVER FOR YOU d.o.o. o vlastitom trošku i pregled proizvoda od strane prodajnog osoblja. Ukoliko se ustanovi da je proizvod ispravan, isti će biti zamijenjen za drugi artikal po želji kupca. Zamijenjeni proizvod poduzeća SILVER FOR YOU d.o.o. potom se šalje na adresu kupca, uz nadoplatu od 31,25 kn za trošak dostave. Ako je Silver for you tim poslao nakit koji nije bio naveden u narudžbi, trošak dostave zamjenjenog nakita snosi SILVER FOR YOU d.o.o. Reklamaciju i zamjenu ostvarite kontaktiranjem Web Shopa SILVER FOR YOU na telefon: 099/2740501, radnim danom od 8-16 h ili slanjem elektronske pošte na webshop@silver-for-you.hr

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku te ukoliko pakiranje ima vidljivih materijalnih oštećenja/nedostataka, preporučuje se da kupac odbije primitak iste budući da postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti u Web Shop SILVER FOR YOU, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi na email adresu: webshop@silver-for-you.hr, ured: Avenija Dubrava 2, 10 040 Zagreb, Hrvatska, ili usmeno na broj telefona 099/2740501, radnim danom od 8-16 h.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac može vratiti artikl na prethodno navedenu adresu kako bi se reklamacija uvažila na temelju fizičkog dokaza. Ukoliko se pomnim pregledom utvrdi da je došlo do oštećenja proizvoda namjernim/slučajnim mehaničkim postupkom, koji je nastao nakon što je proizvod pregledan i poslan kupcu, reklamacija će se odbiti, odnosno osporiti. U takvom slučaju utvrđuje se materijalna odgovornost kupca za kupljeni proizvod.

Prema čl. 43 Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), st. 5. i 6., ako se materijalni nedostatak na proizvodu pojavi u roku od šest mjeseci od dana prijelaza rizika na potrošača (od dana kupnje proizvoda), a trgovac smatra da nedostatak u tom trenutku nije postojao, troškove vještačenja snosi trgovac. Ako se materijalni nedostatak na proizvodu pojavi nakon šest mjeseci, ali ne kasnije od 24 mjeseca od dana prijelaza rizika na potrošača, troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja. Trgovac ne odgovara za materijalne nedostatke na proizvodu koji se pojave nakon dvije godine od kupnje proizvoda.

Proizvod koji se reklamira mora biti kupljen u Web Shopu SILVER FOR YOU te po mogućnosti biti predočen uz originalan račun. Ukoliko se ustanovi da je reklamacije valjana, kupcu će proizvod biti zamijenjen ili će mu se vratiti novac. Reklamirani proizvod tvrtka SILVER FOR YOU d.o.o. potom BESPLATNO šalje na adresu kupca.

Adresa za slanje reklamiranih/zamijenjenih proizvoda:

SILVER FOR YOU d.o.o.

Avenija Dubrava 2, 10000 Zagreb

Hrvatska

OIB: 27291523570

Telefon: 099/2740501